Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Δισκοκριτική Raw Silk – The Borders of Light




Το καινούργιο άλμπουμ των Raw Silk είναι ένα άλμπουμ με μοναδικότητα στον ήχο, εφευρετικές καινοτομίες που δεν ακούμε συχνά σε τραγούδια της AOR σκηνής.
Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την επιτυχία του 1ου άλμπουμ των Raw Silk μιας και η μουσική που περιέχει είναι μια πολυσυλλεκτική κατάθεση εμπειριών 27 χρόνων .
Μελωδία, εφευρετικότητα, μελαγχολία, δυναμική και πάνω από όλα Hard Rock!
Πραγματικό ακατέργαστο μετάξι.


1.   Raw Silk - One Lifetime
Ατμοσφαιρική είσοδος και δυναμική συνέχεια όπως η ανατολή του ηλίου στην μέρα ,με αυτό το κομμάτι μας δίνετε η επανεκκίνηση του συγκροτήματος με χαρακτηριστική φράση στους στίχους «Reach for the light».

2.   Raw Silk - Nobody Fills the Loneliness
Θύμισες από τα παλιά χρόνια της δεκαετίας του ’80 μελωδικά και δυνατά και επιθετικά riff που δείχνουν ότι το AOR μπορεί ακόμα να προσφέρει .

3.   Raw Silk - Chimera
Αρκετή Hard rock μελαγχολία που ταιριάζει στο μελαγχολικό mood που μεσουρανεί στις μέρες μας από συγκροτήματα όχι αυτού του είδους(βλ.archive,madrugada) που με αυτό τον τρόπο ξαναστήνεται το νέο πρόσωπο του συγκροτήματος.Λόγω του τίτλου του τραγουδιού σας παραπέμπω στη βικιπαιδεία( Η δημώδης ελληνική έκφραση «κυνηγάω χίμαιρες», σημαίνει «επιδιώκω κάτι ανέφικτο»).Κάτι που το συγκρότημα επιδιώκει αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι θα το κάνει εφικτό.

4.   Raw Silk - Night Time Angels
Εμφανείς καταβολές από Duran Duran με τον τραγουδιστή να έχει επηρεαστεί από την brit pop σκηνή αλλά με την δυναμική του AOR .

5.   Raw Silk - The Road You've Taken
Μια κλασική ακουστική μπαλάντα όπου σε ταξιδεύει η ενσταντική φωνή του τραγουδιστή .

6.   Raw Silk - Losing My Mind
Ένα Bluesy κομμάτι που θα ζήλευε και o Joe Bonamassa ,απόδειξη ότι το άλμπουμ είναι πολυσυλλεκτικό από μουσικές εμπειρίες.

7.     Raw Silk - Distressed and Powerless
Αυθεντικό AOR κομμάτι με στόφα παλιού που κάνει εφικτή την παρουσία του στο δίσκο.

8.   Raw Silk - Out of Reach
Ένα από τα σήματα κατατεθέν στο AOR ,το synth στην αρχή του κομματιού και η έκφραση «Are you Ready» που σε ωθεί να σηκώσεις το χέρι και να συνεχίσεις να το κουνάς ρυθμικά σαν να βρίσκεσαι σε συναυλία.

9.   Raw Silk - The Borders of Light
Η πιο ρομαντική εκδοχή του δίσκου που αν το ακούσεις καλά θα αφουγκραστείς ένα μίνι teaser του δίσκου ,ένα πολύ επιτυχημένο Medley όλων των κομματιών σε ΕΝΑ.
Syth που θυμίζουν A-ha και μελωδικά κιθαριστικά solo .Μάλιστα στο τέλος του 9του λεπτού του 12λεπτου τραγουδιού οι στίχοι μετατρέπονται σε ελληνικούς ,ένα τέχνασμα σε κάνει να νομίζεις  ότι σε γελούν τα αυτιά σου.


10. Raw Silk - Solitude of Pain
Το τελευταίο τραγούδι του δίσκου ,επίλογος σε μορφή μπαλάντας με τον κλασσικό ακουστικό ήχο που αρμόζει στο AOR με φωνητική Brit pop προσέγγιση.




Διαβάστε εδώ την Συνέντευξη του Κώστα Κυριακίδη δημιουργού των Raw Silk


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου