Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη των Big Nose Attack

Η επέλαση της μεγάλης μύτης στο Nouvelle Vague


Το Σάββατο στις 6 Δεκεμβρίου στο Nouvelle Vague φιλοξενηθήκαν οι Big Nose Attack ή αλλιώς η επίθεση της μεγάλης μύτης όπως έχουν συνηθίσει να λένε και να αυτοσαρκάζονται 2 αδέλφια από το Μπραχάμι που μας ταξιδεύουν με κομμάτια από τους προσωπικούς τους δίσκους αλλά και με διασκευές σε μονοπάτια Rock,Blues με μια γεύση Alternative που για ντουέτο είναι παραπάνω από αρκετοί θα έλεγε κάνεις ακούγοντας τους.
Από το άκουσμα τους δεν λείπει τίποτα, αλλά αν τους δεις διαπιστώνεις ότι το κυριότερο ίσως όργανο που κρατάει και γεμίζει όλα τα τραγούδια που ξέρουμε, το μπάσο , δεν υπάρχει αλλά το άκουσμα είναι παραπάνω από πλήρες.
Λίγο πριν την εμφάνιση τους στο γεμάτο Nouvelle Vague μου παραχώρησαν την παρακάτω συνέντευξη.


-Γεια σας παιδιά το όνομα σας είναι Big Noise ή Big Nose Attack;
-Όχι είναι το 2ο.

-Είναι εμφανέστατος ο λόγος γιατί.
Little Tony & Boogieman:Ναι άμα κοιτάξεις καλά καλά(γέλια).

-Από ότι έχω διαβάσει είστε αδέλφια.
Boogieman:Ναι είμαστε αδέλφια από το 1987(γέλια).

-Δεν είστε όμως δίδυμοι.
Boogieman:Όχι όχι γεννήθηκα εγώ πρώτα και μετά πήγα στην μητέρα μου και ζήτησα έναν αδελφό για να παίζουμε σαν παιδιά τότε. Και αυτό εξελίχτηκε στο να παίζουμε και μουσική.

-Έχετε και οι δυο παρατσούκλια είστε ο Boogieman και ο Little Tony πείτε μου λίγα πράγματα για τα παρατσούκλια σας.
Boogieman:Το Little Tony βγαίνει γιατί ο Αντώνης ήταν πάντα ο μικρότερος.
Little Tony: Ήμουν πολύ μικρός όταν ξεκινήσαμε τα live και λόγο της μουσικής που παίζουμε υπήρξε μια αμερικανοποίηση.

-Αν και δεν έχετε κάποια καταγωγή από έξω.
 Boogieman:Αν και παίζουν κάτι ιστορίες με κάτι τουρίστριες(γέλια).

-Και το Boogieman;
Boogieman:Το Boogieman είναι μετάφραση του μπαμπούλας γιατί εκπέμπω κάτι τρομακτικό στα παιδάκια.

-Έχετε 2 δισκογραφικές δουλείες ως τώρα οι οποίες είναι κοντά η μια με την άλλη.
Little Tony: Είμαστε της άποψης ότι όσο έχουμε έμπνευση θέλουμε να κυκλοφορούμε υλικό ,δεν θέλουμε να είμαστε από αυτούς που βγάζουν ένα δίσκο κάθε 3 χρόνια ή περισσότερο. Αν και οι δυσκολία μας είναι περισσότερο στο να τις αξιοποιήσουμε για οικονομικούς λόγους παρά το να δημιουργήσουμε, ιδέες έχουμε πολλές μακάρι να μπορούσαμε να κυκλοφορούσαμε και 2 δίσκους το χρόνο.

-Έχετε πάντως πολλές επιρροές στην μουσική σας, έχετε blues,rock,country αλλά και boogie στοιχειά. Το καλοκαίρι που σας άκουσα στο Bikes n Blues παρατήρησα ότι δεν λείπει κάτι από την μουσική σας. Δεν λείπει το μπάσο που είναι πάντα το ποιο υποτιμημένο όργανο σε ένα κομμάτι.
Boogieman:Υπάρχουν πλέον πολλά ντουέτα οπότε δεν νομίζω ότι κάνουμε κάτι το διαφορετικό ,απλά στο κλασσικό ντουέτο κιθάρα ,τύμπανα τα άλλα γκρουπ είναι πιο garage και οι περισσότεροι προσπαθούν να γεμίσουν τα κομμάτια τους με συγχορδίες και βαβουριάρικα τύμπανα. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το ανάποδο και να είμαστε στακάτοι ,όπως και κάποιες τεχνικές που έχουμε αναπτύξει λόγο της ιδιαιτερότητας. Προσπαθώ να παίζω και με τον αντίχειρα ,να παίζω μπασογραμμές και γενικά έχω αναπτύξει έναν άλλο τρόπο να παίζω κιθάρα ,δεν παίζω ποια όπως έπαιζα πριν από 5 χρόνια.

-Έχετε και ένα τρίτο μέλος στο συγκρότημα που δεν εμφανίζετε συχνά, είναι τα αυτός οποίος σας φτιάχνει τα όργανα. Τα οποία είναι ασυνήθιστα όπως το cigar box ,αλλά βγάζουν καταπληκτικό ήχο.
Boogieman:Ναι ο Σταμάτης το έχει αναγάγει σε άλλο level.

-Η έμπνευση για τα κομμάτια σας έρχεται από ποιον από τους 2;Γραφει ο ένας τους στίχους, και ο άλλος την μουσική; Πως το κάνετε;
Little Tony: Υπάρχουν πολλοί τρόποι μπορεί να γράψουμε ο ένας την μουσική και ο άλλος τους στοίχους ,αλλά και μέσα από jamαρισμα πάνω σε μια ιδέα του άλλου.

-Έχουμε κάποιο νέο δίσκο στα σκαριά;
Boogieman: Έχουμε πολύ υλικό και ελπίζουμε μέσα στο 2015 να βγει και δεν είναι τόσο εναλλακτικό. Το νέο υλικό θα είναι πιο πολύ επιστροφή στις ρίζες και θα έχει πιο πολλές επιρροές από Jimi Hendrix,Psychedelic Rock .
Little Tony: Γενικά μέσα από τα live έχουμε βρει μια ηχητική ταυτότητα που μας ταιριάζει.

-Υπάρχει περίπτωση και κυκλοφορήσετε κάποιο δικό σας live;
Little Tony:Αυτή είναι μια ωραία ιδέα, μας αρέσει η σκηνή γενικά και ξεδιπλωνόμαστε στο live ,επίσης μου αρέσουν οι live δίσκοι που πολλοί δεν τους προτιμούν πχ. από τους The Who το  Live at Leeds είναι ο αγαπημένος μου δίσκος . Αλλά αν είχαμε μεγαλύτερη δισκογραφία ίσως και να το κάναμε.

-Που μπορούμε να βρούμε τα δισκάκια σας πέρα από τα Live που τα δίνετε εσείς;
Little Tony:Υπάρχουν στο The Lab Records στα Εξάρχεια και στη Λάρισα στο Snuff.Γενικά δεν έχουμε καμιά τρελή διανομή γιατί τα ηχογραφούμε μόνοι μας και είναι δύσκολο αυτό κομμάτι ,αλλά ταξιδεύουμε τόσο πολύ και τόσο συχνά που τα διανείμουμε μόνοι μας.

-Σας ευχαριστώ πολύ.
Little Tony & Boogieman:Εμείς ευχαριστούμε

Το live ήταν ότι έπρεπε για να ταρακουνήσει το Σαββατόβραδο μας με πολλά αγαπημένα τραγούδια του γκρουπ όπως τα Yeah that girl,Down with me και διασκευές όπως το Chocolate Jesus του Tom Waits και το Party of special things to do του Captain Beefheart το όποιο το έχουν διασκευάσει και οι White Stripes ένα άλλο πολύ γνωστό σε όλους μας ντουέτο .Η βραδιά έκλεισε με το Jammαρισμα των Big Nose Attack και του Κυριάκου Αντωνιάδη τραγουδιστή και φυσαρμόνικα των ΑΑTrio.


Φωτογραφιες Κωσταντίνος Ιωάννου 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου