Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Συνέντευξη Αλέξης Καλοφολιάς(The Last Drive)

Εχουμε μαζεψει τοσες εμπειριες που το νεο μας album θα ειναι πιο ολοκληρωμενο 

-Το συγκρότημα σας υπάρχει από το 1983 και το όνομα του το έχετε πάρει από ένα κοκτέιλ .Θα ήθελα να μου πεις αν θυμάσαι την σύνθεση του και αν το έχετε πιει ποτέ .Επίσης για πιο λόγο επιλέξατε το συγκεκριμένο κοκτέιλ;
Αλέξης Καλοφολιάς:Είναι μια παλιά ιστορία ,εκείνη την εποχή αράζαμε σε ένα μπαρ που λεγόταν snow ball και αυτό το κοκτέιλ ήταν το τελευταίο στον κατάλογο .Ήταν το κοκτέιλ που σε πήγαινε την τελευταία βόλτα Last Drive(γέλια).Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τη περιείχε  ,θυμάμαι όμως ότι δεν το άγγιζε κανένας.(γέλια)

-Ήταν πολύ δυνατό δηλαδή.
Αλέξης Καλοφολιάς:Ναι ,ναι και ο Χρήστος(Χρήστος Μιχαλάτος/drums)  έτσι όπως καθόμασταν μια μέρα γυρίζει και μου δείχνει αυτό το κοκτέιλ και μου λέει έτσι θα το βγάλουμε το συγκρότημα.

-Είστε από τα συγκροτήματα στην Ελλάδα που ενώ είστε underground, είστε από τους πιο επιτυχημένους γενικώς, δηλαδή την φήμη σας και τις επιτυχίες θα τις ζήλευαν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες.
Αλέξης Καλοφολιάς: Ευχαριστούμε πολύ για τα λόγια σου .

-Είναι αυτό που πιστεύω αλλά από τότε που σας παρακολουθώ δεν μπόρεσα να βρω καμιά δικιά σας δουλεία, όλα ήταν σε βινύλιο και έχουν εξαντληθεί.
Αλέξης Καλοφολιάς:Ναι όλα ήταν σε βινύλιο και για ένα διάστημα όταν φύγαμε από την ενεργεί δράση γιατί από το 1995 μέχρι το 2007 σταματήσαμε να παίζουμε. Η εταιρία στην οποία τα είχαμε κάνει δεν τα κυκλοφορούσε ,όμως τώρα πάλι βγαίνουν σε βινύλιο όπως ξαναβγάλαμε το Heatwave και αυτό τον μήνα θα βγάλουμε το Underworld Shakedown .

-Δεν θα τα βρούμε δηλαδή σε cd ή σε ψηφιακή μορφή;
Αλέξης Καλοφολιάς:Σε ψηφιακή μορφή μπορεί να τα ανεβάσουμε και εμείς αλλά σε cd είναι λίγο δύσκολο .Σε cd κυκλοφόρησαν τα 2 πρώτα μας album στην Γερμανία και στην Αμερική το Blood Nirvana όπως και στην Γερμανία .Μετά το F*Head Entropy και το Subliminal .Αυτά όμως δεν ξαναβγήκαν ήταν σε λίγες εκδόσεις σε cd.

-Είδα όμως ότι το 2007 βγάλατε μια επιλογή.
Αλέξης Καλοφολιάς:Ναι το The Bad Roads ήταν ας πούμε ότι η 2η περίοδος των Last Drive αρχίζει από το 2007 μέχρι και το σήμερα αυτή η επιλογή ήταν της πρώτης περιόδου.
-Η σύνθεση του συγκροτήματος είναι όπως παλιά ;Με την αρχική σύνθεση ;Γιατί είδα ότι κάποιοι έφτιαξαν και αλλά συγκροτήματα .Όπως τους Earthbound.

Αλέξης Καλοφολιάς:Οι τρεις είμαστε από την αρχή .Εγώ έφτιαξα τους Earthbound μαζί με τον Θάνο(Θάνος Αμοργινός/κιθαρα) και ο Γιώργος(Γιώργος Καρανικόλας/κιθάρα ,φωνή) τους Blackmail και ενωθήκαμε ξανά.

-Οι Earthbound συνεχίζουν;
Αλέξης Καλοφολιάς:Όχι έχουν σταματήσει από το 2008.

-Κάποιο καινούριο δίσκο έχετε στα σκαριά;
Αλέξης Καλοφολιάς :Τώρα είναι μια περίοδος που ετοιμαζόμαστε να δουλέψουμε καινούριο υλικό από το Σεπτέμβριο .Θα κάνουμε μερικά live το καλοκαίρι και μετά θα  μπούμε να δουλέψουμε το καινούριο υλικό.

-Το οποίο θα είναι στο ίδιο είδος ;Σε garage,rockabilly;
Αλέξης Καλοφολιάς: Δεν ξέρω τώρα έχουν μαζευτεί τόσες πολλές εμπειρίες που σίγουρα κάτι άλλο θα γίνει ,θα το εμπλουτίσουμε κι άλλο.

-Δεν είναι δηλαδή ότι κουραστήκατε από αυτό τον ήχο αλλά θέλετε να βγάλετε και πιο ολοκληρωμένο.
Αλέξης Καλοφολιάς:Σε αυτό το ύφος πάντα.

-Σε ευχαριστώ πολύ.

Αλέξης Καλοφολιάς: Εγώ σε ευχαριστώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου